Wat is Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is vrij dansen, op jouw manier. Draaien, springen, bewegen of liggend op de grond: je geeft uiting aan je gevoel in het moment. Er is geen goed, geen fout, geen pasje, geen ‘moves’. Voel en ervaar al je emoties. Leer nieuwe muziek kennen, nieuwe mensen, maar vooral: Jezelf! Observeer je emoties en blokkades. Zit je geest je in de weg? Of kun je alles loslaten…Zonder woorden zijn we getuige van elkaars dans, van de veranderingen in de muziek en de energie in de zaal. Hoe wil je lichaam daar op reageren?

Om een veilige en aangename ervaring te creëren, zijn er een aantal basisregels die we met elkaar afspreken:

  • We praten niet met elkaar tijdens het dansen. Geluiden zijn welkom, maar blijf uit de woorden en gesprekken tot we fruit eten.
  • Respecteer jezelf, elkaar en de ruimte om in te dansen.
  • We dansen op blote voeten (of sokken, geen schoenen!)
  • Geen alcohol of drugs
  • Gebruik geen sterke geurtjes en/of parfum
  • We maken geen fotos of videos
  • Mobiele telefoons blijven weggestopt in de garderobe

Wil je meer weten over de oorsprong van Ecstatic Dance of andere steden verkennen? Kijk dan eens op www.ecstaticdancenederland.nl of de internationale site op www.ecstaticdance.com

Ontmoet elkaar in beweging

Dans alleen of dans samen. Laat de muziek en de situatie je overnemen naar wat er wil gebeuren. Ontmoet je iemand en wil je een dans delen? Maak dan contact op een respectvolle manier: maak oogcontact of spiegel elkaars bewegingen. Wanneer iemand open staat voor een gedeelde dans dan zul je dat merken. Wanneer iemand contact met jou maakt, maar je wilt liever bij jezelf blijven, breng dan je handen tegen elkaar voor je hart. Op deze manier zeg je “Ik heb je gezien, dankje” op een respectvolle manier.

Waar dansen we?

De zomer van 2021 zullen we vooral buiten dansen. Houdt de site en Facebook in de gaten voor de laatste updates. Een Ecstatic Dance avond ziet er ongeveer zo uit:

19:00 – Deuren open
19:30 – 20.00u Openingsceremonie
20:00 – 22.00u DANS DE WERELD UIT
22:00 – 22.30u Sluitingsceremonie
23:00 – Tijd om naar huis te gaan